HET szám

Ezt tartom fontosnak róla:

A HET szám a Hiteles Energetikai Tanúsítvány egyedi azonosító sorszáma, amely a dokumentum első oldalán található a jobb felső sarokban. A számot központi adatbázis adja (tehát nem a mérnök), így biztosítva a dokumentum eredetiségét.

Hiteles ET logó
hasznos információ

A HET szám valódiságát Ön is ellenőrizheti!

Ezen az oldalon (OÉNY) meg kell adnia HET számot, hogy láthassa, szerepel-e a központi adatbázisban. A hivatkozott lapon cím alapján is kereshet, tehát megnézheti, hogy egy adott házra készült-e energetikai tanúsítvány.

A dokumentumon található egy QR kód is, ami arra szolgál, hogy okostelefonnal beszkennelve azonnal az OÉNY-ben regisztrált oldalra juttassa, ahol a hitelesség látható lesz.

Így juthat gyorsan HET számhoz

Energetikai tanúsítványt kell készíttetnie, ugyanis a HET szám nem létezik a végleges tanúsítvány nélkül. Ideiglenes HET szám nincs, előre senki nem tudja mi lesz a pontos azonosító szám, mivel nem a mérnök, hanem az Országos Építésügyi Nyilvántartás generálja a számot. Ha nagyon gyorsan szükséges Önnek a számra, vegye fel velem a kapcsolatot egy ajánlatkérés formájában, ellenőrzöm a beosztásom és megírom, hogy mikor tudok leghamarabb kimenni felmérni az épületet. Munkaidőben két órán belül mindenkinek válaszolok.

az energetikai tanúsítvány ára SOS árajánlatot itt kérhet

Kötelező a helyszíni felmérés

Az épületet mindenképp fel kell mérni a helyszínen, e nélkül nem készíthető el az energetikai tanúsítvány a szakmai szabályok szerint. A "távolról" dolgozó tanúsítók nem járnak el szabályosan, az ügyfél által megküldött adatok alapján nem adható ki a minősítés.

Így lehet biztos a dokumentum hitelességében

Az adásvételi szerződéshez szükséges

Az energetikai rendelet alapján az adásvételi szerződés megkötésekor az energetikai tanúsítványt be kell mutatni a vevőnek. Az alábbi részt szó szerint idézem.

Az e rendelet hatálya alá tartozó épületnek vagy önálló rendeltetési egységnek ellenérték fejében történő tulajdon-átruházása vagy bérbeadása esetén - a (4) bekezdésben meghatározottak kivételével - az eladónak vagy a bérbeadónak a szerződés megkötésének napjáig be kell mutatnia a tanúsítványt vagy annak másolatát a leendő vevőnek vagy bérlőnek, és legkésőbb a birtokbaadás napjáig át kell adnia a tanúsítványt vagy annak másolatát a vevőnek vagy a bérlőnek.

Aláírásig bemutatni, birtokbaadásig átadni